Silivri'de 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü Coşkuyla Kutlandı

Silivri'de 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü Coşkuyla Kutlandı
 Tarih: 16-05-2024 21:41:04
Silivri'de 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü Coşkuyla Kutlandı

Silivri Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu, 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü münasebetiyle Silivri Ziraat Odası tarafından düzenlenen törende çiftçilerle buluştu. Silivri sahilindeki Atatürk Anıtı önünde gerçekleşen törende, Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu ve saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu. Silivri'de 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü Coşkuyla Kutlandı

 

Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu, törende yaptığı konuşmada, çiftçilere ve tarım sektörünün önemine vurgu yaptı. Balcıoğlu, "Bugün, 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü vesilesiyle burada, siz değerli çiftçilerimizle bir arada olmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum," diyerek başladığı konuşmasında, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün "Memleketimizin bir tarım memleketi olduğu ve genişliği göz önüne alınırsa, bizim başlıca kuvvet ve servet dayanağımızın toprak olduğu görünür." sözünü anımsattı.

Tarımsal Kalkınmanın Önemi

Başkan Balcıoğlu, tarımsal kalkınmanın sadece ekonomik bir gereklilik olmadığını, aynı zamanda sosyal bir zorunluluk olduğunu belirtti. "Silivri, İstanbul'un en verimli topraklarına sahip ve tarım, ülkemizin önde gelen gelir kaynaklarından biri. Ancak çiftçilik zor bir dönemden geçiyor. Mazot, gübre ve ilaç fiyatlarındaki artışlar, kuraklık ve diğer afetler çiftçilerimizi etkilemekte. Ancak bilin ki, bu zorlukların üstesinden gelmek için sizlerin yanınızdayız," dedi.

Çiftçilere Destek ve Kolektif Üretim Vurgusu

Balcıoğlu, Silivri Belediyesi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle çiftçilere destek olacaklarını ifade etti. "Ekrem Başkanımız ile birlikte çiftçilere verdiğimiz destekle İstanbul'daki çiftçi sayısı son 4 yılda 10 kat arttı. Gençlerimizi yeniden tarıma, toprağa yönlendireceğiz. Silivri'nin bu bereketli topraklarını betona boğmalarına müsaade etmeyeceğim. Tarım diyeceğiz, üretim diyeceğiz, gıda güvenliği diyeceğiz ve hep beraber Silivri'de bir kolektif üretim anlayışı geliştireceğiz," şeklinde konuştu.

Çağdaş Tarım Uygulamalarına Geçiş

Başkan, Hollanda örneğini vererek, kooperatifçiliği ve tarımda teknoloji kullanımını desteklemenin önemine dikkat çekti. "Hollanda'nın başarısını örnek alarak, kooperatifçiliği destekleyerek, çiftçilikten korkmadan, ürün çeşitliliğini artırarak, Silivri'deki bu verimli topraklarda üretimi desteklememiz lazım," diyerek sözlerini tamamladı.

Etiketler
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER Belediye Haberleri Haberleri
HABER ARŞİVİ
GAZETEMİZ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI