Silivri'de 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü Kutlamaları Zeytin Fidanlarıyla Anlam Buldu

Silivri'de 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü Kutlamaları Zeytin Fidanlarıyla Anlam Buldu
 Tarih: 16-05-2024 21:48:04
Silivri'de 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü Kutlamaları Zeytin Fidanlarıyla Anlam Buldu

Silivri Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu, 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü'nde, İBB Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Ahmet Atalık, yerel sivil toplum kuruluşları ve s Tarımsal Üretim ve Araştırma Merkezi'nde bir araya geldi. Etkinlikte, barışın ve bereketin simgesi olan zeytin fidanları toprakla buluşturuldu, çiftçilere ve tarımın geleceğine dair umutlar paylaşıldı. Silivri'de 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü Kutlamaları Zeytin Fidanlarıyla Anlam Buldu

 

Etkinlikte konuşan Başkan Balcıoğlu, zeytin fidanlarının dikilmesinin, barış ve kardeşlik duygularını pekiştireceğini belirtti. "Bugün burada, Silivri Belediyesi Tarımsal Üretim ve Araştırma Merkezi'nde, ilçemizin zengin tarım potansiyelini tarımın tüm paydaşlarıyla iş birliği içerisinde ileri taşımak için zeytin fidanları dikerek zeytin korusu oluşturuyoruz. Zeytin, barışın, kardeşliğin, birlik ve beraberliğin en güzel simgesidir. Bu fidanlar, Silivri'mizin topraklarında kök salacak ve uzun yıllar boyunca bu değerleri temsil edecek," dedi.

TÜRAM'ın Tarımsal Başarıları ve Gelecek Vizyonu

Başkan Balcıoğlu, TÜRAM'ın sürdürülebilir tarımsal araştırmaların merkezi olduğunu vurgulayarak, merkezin çeşitli tarımsal ürünler üzerine yaptığı çalışmaları anlattı. "TÜRAM, 255 dönüm arazi üzerinde tarımsal araştırmanın ve sürdürülebilirliğin merkezi olmuştur. Burada, 500 çeşit atalık tohuma, çiftçilerimize destek vermek için yetiştirdiğimiz fideler dahil, birçok üretim ve araştırma yapılıyor," diye ekledi.

Kooperatifçilik ve Kent Tarımının Önemi

Balcıoğlu, kooperatifçiliğin ve kent tarımının önemine değinerek, Silivri'nin tarım potansiyelini maksimize etme hedeflerini dile getirdi. "Kent tarımını hayatımıza daha fazla entegre ederek, şehir içinde de sürdürülebilir tarım uygulamalarını artırmalıyız. Silivri, İstanbul’un yanı başında, ekilebilir topraklara sahip bir tarım vadisi olacak kadar bereketlidir. Allah vergisi bu toprakları betona ve ranta kurban etmeden, üretime dahil etmeliyiz," ifadelerini kullandı.

Başkan Balcıoğlu, ayrıca İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile yapılan iş birliklerini ve çiftçilere verilen desteği de anlattı. "İBB ile iş birliği içerisinde bu desteği daha da arttıracağız. 1 tohum eken, 1 fide yetiştiren herkes bizim için çok kıymetli. Her fide, her tohum, Silivri’mizin ve Türkiye’mizin kalkınmasına katkıda bulunuyor," dedi.
 

En Yaşlı Çiftçiye Plaket

Ayrıca Başkan Balcıoğlu, konuşmasının ardından Gümüşyaka'nuın en yaşlı çiftçisi Mehmet Ahlatçıoğlu'na plaket taktim etti

Etiketler
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER Belediye Haberleri Haberleri
HABER ARŞİVİ
GAZETEMİZ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI