EÇADEM’Lİ ÖĞRENCİLERDEN YILSONU GÖSTERİSİ

Sarıyer Belediyesi ile Koç Üniversitesi’nin iş birliği ile yürütülen Engelli Çocuk ve Ailelerine Destek Merkezi (EÇADEM)’in yılsonu gösterisi Boğaziçi Kültür Sanat Merkezi’nde gerçekleşti. Öğrencilerin sahnede sergilediği ritim, halk dansları, drama ve koro performansları izleyenleri kendilerine hayran bıraktı. Çocukların ve eğitmenlerin sevincine ortak olan Sarıyer Belediye Başkanı Mustafa Oktay Aksu, EÇADEM2 için yeşil ışık yaktı.
 Tarih: 17-05-2024 12:37:28
EÇADEM’Lİ ÖĞRENCİLERDEN YILSONU GÖSTERİSİ

EÇADEM’li öğrenciler yılsonu gösterisi için bir araya geldi. Sahne alan öğrencilere Koç Üniversitesi Amerikan Futbol Takımı Koç Rams  eşlik etti. Programa Sarıyer Belediye Başkanı Mustafa Oktay Aksu, başkan yardımcıları ve birim müdürleri, EÇADEM Merkez Yöneticisi Arzu İnan, Koç Üniversitesi Araştırma ve İnovasyondan Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof.Dr.Hakan Ürey, EÇADEM Proje Yürütücüleri Prof. Dr. Ayşe Ferda Ocakçı ve Prof. Dr. Ayfer Aydın da katıldı.

 

“ALDIĞIMIZ YOL VE YAŞADIĞIMIZ MUTLULUK TARİF EDİLEMEZ”

 

EÇADEM’in verdiği danışmanlık ve bakım hizmetleriyle hem yetişkin genç bireyler hem de küçük yaştaki çocukların güvenli bir ortamda sosyal ve duygusal gelişimlerinin desteklendiğini ifade eden ve programın açılış konuşmasını yapan EÇADEM Merkez Yöneticisi Arzu İnan, “Aynı zamanda yoğun ergoterapi çalışmaları ile bireyin ihtiyaçları gözlemlenerek etkin fayda sağlayacak şekilde sürekli analiz edilip değerlendirilmektedir. Yapılan çalışmalar düşünüldüğünde her bireyin bizimle aldığı yol ve yaşadığımız mutluluk tarif edilemez. Bu nedenle büyük resmin bir parçası EÇADEM olarak toplumsal farkındalığı artırmak ve sosyal sorumluluk bilincini güçlendirmek adına bu görevin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha vurgulamak istiyoruz. Bugün burada sergilenecek performansların onların her birinin içinde keşfedilmeyi bekleyen olağanüstü yetenek ve parlak ışığın sadece bir kısmı. Azmi ve kararlılıkları bizlerin en önemli ilham kaynağı. Bu özverili yolda güçlü destekleriyle bizleri yüreklendiren Sarıyer Belediyesi ve Belediye Başkanımız Sayın Mustafa Oktay Aksu’ya, mensubu olmaktan onur duyduğum Koç Üniversitesine ve Rektör Yardımcısı Hakan Ürey'e,  Adalar Rotary Kulübü ve Fenerbahçe Lions Kulübü üyelerine, Zekeriyaköy Spor Kulübü’ne, Koç Üniversitesi Amerikan Futbol Takımı Koç Rams, Koç Üniversitesi Anadolu Bursiyerlerine ve Keller Willams Platin Karma ailesine ve tüm EÇADEM çalışanlarına teşekkür ediyorum” dedi.

 

“ÇALIŞMALARDA EMEĞİ GEÇEN HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUM

 

Daha sonra söz alan Koç Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr.Hakan Ürey  ise EÇADEM için Sarıyer Belediyesi ve Koç Üniversitesi çalışanlarının büyük bir özveri ile çalıştıklarını ifade ederek, “Etkinliklere baktığımızda çalışmaların ne kadar değerli olduğunu görebiliyoruz. Emeği geçen herkese üniversitem adına teşekkür ediyorum” dedi.

 

“EÇADEM 2 İÇİN ÇALIŞMALARIMIZI BAŞLATACAĞIZ”

 

Çocukların yıl sonu gösterisine katılan Sarıyer Belediye Başkanı Mustafa Oktay Aksu, yaptığı konuşmasında EÇADEM projesinin hayata geçtiği ilk gün İstinye’de o mutluluğu yaşayan ekibin içinden biri olduğunu ifade ederek, “Sosyal belediyecilik çalışmalarına katkılarımız daha da geniş kapsamlı hale gelecek. Yerel yönetim anlayışımızda bu tür projelerin artırılması hedefliyoruz. Kamu kaynaklarını en doğru şekilde halkımıza ulaştırmak temel görevimiz. Halktan aldığımızı yine halk için kullanacağız. Sarıyer’de yaşayan herkesin bu çalışmayı görmesini, bilmesini isterim. Tüm paydaşlarımıza çok teşekkür ediyorum, emeği geçen arkadaşlarıma velilere siz değerli ailelere teşekkür ediyorum ve hepinizi saygıyla selamlıyorum.” dedi.

 

Konuşmaların ardından EÇADEM’de eğitim gören çocuk ve gençler sahnede gösterilerini yaptı. Çocukların en çok alkış aldığı Yeşilçam filmlerinden kesitlerin yer aldığı tiyatro oyununda Adile Naşit ve Türkan Şoray gibi usta oyuncular canlandırıldı.

 

ENGELLİ AİLELERİ VE ÇOCUKLARI EĞİTİM VE DANIŞMANLIK MERKEZİ

(EÇADEM)

 

2014 yılında İstanbul Kalkınma Ajansı’nın finansal desteği ile kurulan ilk yılından sonra sürdürülebilirliği Sarıyer Belediyesi ve Koç Üniversitesi iş birliğiyle devam eden EÇADEM, 10 yıldır faaliyetlerini toplumsal hizmet ve sosyal sorumluluk anlayışı ile ücretsiz olarak sürdürmektedir. EÇADEM’de 2023 yılı itibarı ile ortalama 129 aile, 136 engelli çocuk ve 201 kardeşe hizmet verilmiştir.

  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER Belediye Haberleri Haberleri
HABER ARŞİVİ
GAZETEMİZ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI