ÖZGÜR KARABAT'TAN ''KAMUDA TASARRUF PAKETİ''NE TEPKİ: ''YÜZ MİLYARLIK BALLI İHALELERİ NEDEN GÖRMEZDEN GELİYORSUNUZ DA MEMURUN EKMEĞİNDEN TASARRUFA GİDİYORSUNUZ?"

ÖZGÜR KARABAT'TAN ''KAMUDA TASARRUF PAKETİ''NE TEPKİ: ''YÜZ MİLYARLIK BALLI İHALELERİ NEDEN GÖRMEZDEN GELİYORSUNUZ DA MEMURUN EKMEĞİNDEN TASARRUFA GİDİYORSUNUZ?"
 Tarih: 13-05-2024 17:10:48
ÖZGÜR KARABAT'TAN ''KAMUDA TASARRUF PAKETİ''NE TEPKİ: ''YÜZ MİLYARLIK BALLI İHALELERİ NEDEN GÖRMEZDEN GELİYORSUNUZ DA MEMURUN EKMEĞİNDEN TASARRUFA GİDİYORSUNUZ?

MEHMET ŞİMŞEK, BALLI İHALELERİ GÖRMEDİ, VATANDAŞTAN SONRA MEMURU HEDEF ALDI

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Özgür Karabat Kamuda Tasarruf adı altında açıklanan tedbirlere tepki gösterdi: “Ekonomik krizin bedeli emekçilere ödetiliyor!” diyen Karabat, Maliye Bakanı Şimşek’e seslenerek; “Yüz milyarlık ballı ihaleleri neden görmezden geliyorsunuz da memurun ekmeğinden tasarrufa gidiyorsunuz?” dedi.

KRİZİN BEDELİ EMEKÇİLERE ÖDETİLİYOR

Kamuda tasarruf adı altında açıklanan tedbirlere tepki gösteren CHP Genel Başkan yardımcısı Özgür Karabat sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada; “Emekçilerin her geçen gün yoksulluğa mahkûm edildiği, eşitsizliğin ve gelir adaletsizliğin en temel sorun haline geldiği bir süreçte ekonomik krizin bedelini emekçilere ödetiliyor!” dedi.

 

Karabat açıklamasının devamında şu İfadelere yer verdi; “Türkiye Gelir Eşitsizliğinde Avrupa Birincisi! AKP iktidarı döneminde zenginliğine zenginlik katan beşli çetelerden, ballı ihalelerden zenginleşen, çift maaşla saltanat sürenlerden tasarruf edilmezken, maaşı her geçen gün eriyen memurdan tasarruf ediliyor. Sonra ülkemiz gelir dağılımı adaletsizliğinde Avrupa birincisi haline geliyor!”

 

“BALLI İHALALERİ GÖRMEZDEN GELMEYİN!”

Açıklamasında Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e de seslenen Karabat; “Enflasyonun sebebini vatandaşa, bütçe açığının nedenini de memurlara yüklemek adaletsizlik değil midir? Yüz milyarlık ballı ihaleleri neden görmezden geliyorsunuz da memurun ekmeğinden tasarrufa gidiyorsunuz?” dedi.

 

Karabat açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi: “Kur Korumalı Mevduat sisteminin, Merkez Bankası ve Hazine'ye faturası en az 1,2 trilyon lira; ancak Şimşek, bu faturanın nasıl azaltılacağına dair bir plan sunmuyor. Memurun haklarından keseceği kaynağı KKM'ye ve bir avuç zengine aktarmayı taahhüt ediyor.”

 

Tasarrufun sadece harcama kısıtlaması ile olamayacağını belirten CHP’li Karabat; “Başta yap işlet devret olmak üzere kamuya büyük yük getiren ihaleler baştan incelenmeli, buraya haksız yere aktarılan milyarlar faiziyle geri alınmalıdır.” dedi.

 

AKKUYU’DA 35 MİLYARLIK YÜK!

Karabat, tasarruf İçin Şimşek’e adres de gösterdi: “Akkuyu Nükleer Santrali'nde Ruslara kilovatsaat başına verilen alım garantisi 12,3 sent oldu. Dünyada ortalama nükleer fiyatı 4-5 sent civarında. Önümüzdeki 15 yıl boyunca Rusya'ya en az 35 milyar dolar ödeme yapmak zorundayız. Mehmet Şimşek samimiyse bu anlaşmayı iptal edip yeni anlaşma yapsın. Mehmet Şimşek istiyorsa kendisine çift maaş alan AKP'lilerin listesini verelim. Onları da bir zahmet görevden alsın.”

Etiketler
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER SİYASET Haberleri
HABER ARŞİVİ
GAZETEMİZ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI