Sultangazi Adıyamanlar Platformu Başkanı Hüseyin Teke ve yönetim kurulu üyeleri, Sultangazi Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Yiğit’i makamında ziyaret ederek “İki Kadim Kent: Adıyamanlar Kültür Buluşmaları” programına davette bulundu.
Sultangazi’de Adıyaman’ın köklü tarihi, kültürel zenginlikleri ve yöresel değerlerini tanıtmak amacıyla düzenlenecek “İki Kadim Kent: Adıyamanlar Kültür Buluşmaları” için hazırlıklar sürüyor.
Etkinlik öncesinde Sultangazi Adıyamanlar Platformu Başkanı Hüseyin Teke, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Sultangazi Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Yiğit’i makamında ziyaret etti. Gerçekleştirilen ziyarette organizasyon hakkında bilgi paylaşılırken, Mehmet Yiğit etkinliğe davet edildi.
Sultangazi Belediyesi ile Sultangazi Adıyamanlar Platformu iş birliğinde gerçekleştirilecek organizasyonda Adıyaman’ın binlerce yıllık tarihi, kültürel değerleri, gelenek ve görenekleri, yöresel lezzetleri ve zengin kültürel mirası vatandaşlarla buluşturulacak.
Farklı kültürleri bir araya getirmeyi, toplumsal dayanışmayı güçlendirmeyi ve Adıyaman’ın değerlerini daha geniş kitlelere tanıtmayı hedefleyen etkinliğin yoğun katılımla gerçekleşmesi bekleniyor.
Sultangazi Adıyamanlar Platformu Başkanı Hüseyin Teke, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Adıyaman kültürünü yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak amacıyla çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti.
Kültür buluşmalarının Adıyamanlı vatandaşların birlik ve beraberliğini pekiştirmesinin yanı sıra Sultangazi’de yaşayan farklı kültürleri de bir araya getireceğini ifade eden Teke, tüm vatandaşları organizasyona davet etti.
Adıyaman’ın tarihi ve kültürel zenginliklerini yakından tanıma fırsatı sunacak “İki Kadim Kent: Adıyamanlar Kültür Buluşmaları”, 5-8 Kasım tarihleri arasında Sultangazi’de gerçekleştirilecek.
Program kapsamında 8 Kasım Pazar günü saat 14.00’te Sultangazi Belediyesi Etkinlik Alanı’nda ziyaretçilerle buluşulacak.
Adıyaman kültürünü yakından tanımak, yöresel lezzetleri keşfetmek ve kültürel değerleri birlikte yaşamak isteyen tüm vatandaşlar etkinliğe davet ediliyor.