DEM Parti'li Beştaş'tan Kılıçdaroğlu’na ‘adalet terazisi’ yanıtı

Beştaş’tan Kılıçdaroğlu’na ‘adalet terazisi’ yanıtı CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na yanıt verdi: “Adalet terazisi ‘Anayasaya aykırı ama evet’ deyip dokunulmazlıkların kaldırılmasına evet dediğinizde ilk kırılma gerçekleşti…”
 Tarih: 16-05-2024 23:51:05
DEM Parti'li Beştaş'tan  Kılıçdaroğlu’na ‘adalet terazisi’ yanıtı

DEM Parti Erzurum Milletvekili Meral Danış Beştaş, Kobani Davası’yla ilgili “Adalet terazisi bugün bir kez daha kırıldı” diyen eski CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na yanıt verdi: “Adalet terazisi ‘Anayasaya aykırı ama evet’ deyip dokunulmazlıkların kaldırılmasına evet dediğinizde ilk kırılma gerçekleşti…”

6 Ekim 2014’teki Kobani protestoları nedeniyle açılan Kobani Davası’nda bugün karar çıktı.

72’si firari, 18’i tutuklu ve 18’i de tutuksuz olmak üzere 108 kişinin yargılandığı davada, tutuklu bulunan beş kişiye hapis cezalarıyla birlikte tahliye, 12 kişiye beraat kararı verildi. 13 kişinin tutukluluğunun devamına karar verildi.

Kılıçdaroğlu, davaya tepki olarak Twitter’dan paylaştığı uzun mesajında şunları yazdı: “Adalet terazisi bugün bir kez daha kırıldı… Yasama, yürütme ve yargının tek bir adama teslim edildiği her ülkede olduğu gibi bizim ülkemizde de maalesef hak arama kapısı haklıya ve mazluma kapalı, diktatörlerin çıkarlarına ve yakınlarına hizmet eder hale geldi. Hiç kimse unutmasın, bugün verilen bütün kararların geçerliliği otoriter hükümetin iktidar süresi kadardır. Vicdanlarda ve milletimiz nezdinde bu kararların hiç bir hükmü yoktur. Bunun içindir ki dikta rejimleriyle el sıkışılmaz ve sistemin aparatı olunmaz! Bütün bu olanlar normal değildir, vicdani de ahlaki de değildir. Otoriter yönetimle mücadele etmek bu yoldaki tek seçeneğimizdir. Bütün demokratların bu gerçeği görmesi gerekir. Biz pes edersek, milletimizin ensesindeki tokat daha katmerli olur. Unutmayalım: Başka Türkiye yok!”

Paylaşımı alıntılayan Beştaş, şunları dedi: “Adalet terazisi ‘Anayasaya aykırı ama evet’ deyip dokunulmazlıkların kaldırılmasına evet dediğinizde ilk kırılma gerçekleşti…”

Ne olmuştu?

Kılıçdaroğlu, Nisan 2016’da AK Partili 316 milletvekilinin imzasıyla TBMM başkanlığına sunulan dokunulmazlıkların kaldırılmasına ilişkin anayasa değişikliği teklifine ‘Anayasa’ya aykırı’ olmasına rağmen ‘Evet’ diyeceklerini söylemişti.

Kılıçdaroğlu’nun bu açıklamasına rağmen Mayıs 2016’da düzenlenen ilk tur oylamada CHP’li vekillerin birçoğunun ‘Hayır’ oyu kullanmasıyla tasarı ikinci tura kalmıştı.

20 Mayıs 2016’da düzenlenen ikinci turda ise bir kısım CHP’li vekilin daha destek vermesiyle tasarı kabul edildi.

Ve o tarihten itibaren birçok HDP’li milletvekili, dokunulmazlığı düşürülerek tutuklanmaya başladı.

4 Kasım 2016’dan itibaren HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ dahil, çok sayıda HDP milletvekili tutuklanarak cezaevine konuldu.

Demirtaş ve Yüksekdağ hala cezaevinde tutuluyor.
Etiketler
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER SİYASET Haberleri
HABER ARŞİVİ
GAZETEMİZ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI