Silivri Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu, Dünya Çiftçiler Günü'nde Kadın Üreticilerle Bir Araya Geldi

Silivri Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu, Dünya Çiftçiler Günü'nde Kadın Üreticilerle Bir Araya Geldi
 Tarih: 16-05-2024 21:46:17
Silivri Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu, Dünya Çiftçiler Günü'nde Kadın Üreticilerle Bir Araya Geldi

Silivri Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu ve eşi Sena Balcıoğlu, 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü dolayısıyla Tarımsal Üretim ve Araştırma Merkezi'nde (TÜRAM) düzenlenen etkinlikte kadın üreticilerle bir araya geldi. Silivri Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu, Dünya Çiftçiler Günü'nde Kadın Üreticilerle Bir Araya Geldi

 

Başkan Balcıoğlu, etkinlikte yaptığı konuşmada, kadın çiftçilere olan desteğin gururunu yaşadıklarını ve tarımın önemini bir kez daha vurguladıklarını belirtti. Balcıoğlu, "Değerli Kadın Çiftçilerimiz, Basın Mensupları, Sevgili Silivri Sakinleri, Hepinizi en derin saygılarımla selamlıyorum. Bugün, 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü vesilesiyle, siz değerli kadın çiftçilerimizle bir arada olmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum," dedi.

Başkan Balcıoğlu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün "Çiftçi, milletin efendisidir" sözünü anımsatarak, Atatürk'ün tarım ve kadın emeğine verdiği değeri vurguladı: "Atatürk, tarımın ve özellikle kadın emeğinin, Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerini güçlendiren en önemli unsurlardan biri olduğunu her fırsatta belirtmiştir. Biz de Büyük Atatürk’ün bize çizdiği bu vizyonla hareket ederek, kadınlarımızın ve çiftçilerimizin her zaman yanında oluyoruz."

TÜRAM'da Üretim ve Araştırmanın Önemi

Başkan, TÜRAM'ın tarımsal araştırma ve sürdürülebilirlik konusunda öncü bir merkez olduğunu belirtti: "TÜRAM, 255 dönüm arazi üzerinde tarımsal araştırmanın ve sürdürülebilirliğin merkezi olmuş, ülkemizde birçok belediyeye örnek olmuştur. Burada, katma değeri yüksek ürünler elde ediyoruz. Bu süreç, yerel ekonomimizi güçlendirirken aynı zamanda kültürel mirasımızı da yaşatıyor."

Balcıoğlu, Silivri'nin tarımsal potansiyeline dikkat çekti ve kooperatifçiliğin önemini vurguladı: "Silivri, İstanbul’un yanı başında tarım vadisi olacak kadar ekilebilir topraklara sahip bir ilçe. Kent tarımı kavramını hayatımıza daha fazla entegre ederek, şehir içinde de sürdürülebilir tarım uygulamalarını artırmalıyız."

Çiftçilere ve Üretime Verilen Destek

Başkan Balcıoğlu, çiftçilere ve tarıma verilen desteğin arttırılacağını belirtti: "Biz biliyoruz ki Silivri, İstanbul’u, Türkiye’yi doyurabilecek, İstanbul’un gıda ve hayvancılık üssü olabilecek potansiyele sahibiz. Bu topraklarda yaşayan dedelerimiz, babalarımız daha önce İstanbul’un tüm bamyasını, kavununu, karpuzunu, domatesini, biberini üretiyordu. Şimdi bizim bunu değiştirmemiz lazım. Verdiğimiz destekler sayesinde son 4 yılda İstanbul’daki çiftçi sayısı 10 kat arttı. İnşallah bu dönem İBB ile iş birliği içerisinde bu desteği daha da arttıracağız."

Başkan Balcıoğlu ve eşi Sena Balcıoğlu'nun katılımıyla gerçekleşen bu etkinlik, Silivri Belediyesi'nin tarım ve kadın üreticilere verdiği desteğin bir göstergesi olarak kabul ediliyor. Etkinlikte, "1 tohum eken, 1 fide yetiştiren herkes bizim için çok kıymetli. Çünkü biz, büyük resmi görmek zorundayız; her fide, her tohum, Silivri’mizin ve Türkiye’mizin kalkınmasına katkıda bulunuyor," diyen Balcıoğlu, kadın çiftçilerin emeğinin bu topraklardan yeni hayatlar yeşerteceğini belirtti.

Başkan Balcıoğlu, Dünya Çiftçiler Günü'nü kutladı ve tüm katılımcılara sağlık, mutluluk ve bol ürünlü bir yıl diledi.

Etiketler
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER Belediye Haberleri Haberleri
HABER ARŞİVİ
GAZETEMİZ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI